JE SUIS MUHI

JE SUIS MUHI

Да ми кажеше некој дека ќе дојде време каде ќе напишам “И јас сум Мухи“, ќе имаше последици по здравјето и животот на тој што тоа би го тврдел.

Ама ете, Господ ти кажува дека неговите патишта се непредвидливи, чудни и секогаш даваат поука.

Значи, Мухи, Потпретседателот на СДСШ, по партиска хиерархија тој е шеф на Павле Павлина Богоевск(а)и, на Љупче од Крива Паланка  и на Kирацовски ѓен секот на СДСШ, значи тој Мухи ги колне, псуе и навредува сите педери, лезбејки и други сексуални изроди. Цитира делови од неговата религија, се повикува на Куранот и Мохамед…

Потоа, откако неговите нормално-човечки изјави беа предмет на ФБ дебати и отпори од довчерашните негови шарени сомарширачи и куртон револуционери, тој (Мухи) повика на јавен линч на сите од ЛГБТ заедницата.

Наоѓајки се меѓу чекич и наковална, Брајчинското говедо Борјан Јовановски изјавува: “Ме загрижува агресивноста на она што се смета за либерална јавност во однос на неговиот личен став. Тоа не ќе да се либерални вредности!“

Јас лично сум многу по “модерејт“ од Мухи. Не повикувам на линч, ами на институционализирање и лечење на овие грешки на природата.

Но, и покрај тоа што сум многу по неагресивен од ставовите на потпретседателот на СДСШ, и покрај тоа што во емисија кажав дека педерлакот на Љупче од Крива Паланка е добра работа за промоција на нашата држава – сепак јас сум предмет на приватни тужби и на предлози за кривично гонење.

Интересно е дека Брајчинското говедо, чија сестра Нана јавно призна и напиша дека е лезбејка (зошто сите лезбејки се ружни ко гроб?!), не смета дека моите ставови се мои лични, па плус и дека во врска со мене не  му смета  и не го “загрижува агресивноста на либералната јавност“!!!

Комплетниот СДСШ, преку изјавата на нивниот секретар Кирацовски, еве што смета за ФБ статусот на Мухи: “Фејсбук профилот е приватна сопственост и секој има право да пишува она што ќе реши дека сака. Официјалните партиски ставови се градат во органите и телата на партијата“.

Интерсно, кога јас има ФБ статуси, и позиција и опозиција ми се заканува, ме кара, ме советува дека сум бил јавна личност. И дека тоа што е кажано на ФБ е исто како да сум го кажал на телевизија! Дека треба медиумска одговорнст! Дека не може тоа така! Дека ја не сум “обичен“ фејсбугџија!!!!

Е како бе господа корисни идиоти она што важи за Мухи не важи за Миленко, или обратно?!

Ќе има ли кривични пријави од најразлични невладини геј-ориентирани организации? Или веќе немаат људство, оти сите се вработија во влада?!

Ќе има ли тужби за клевета, навреда, што ли да е…

Ви ја вреѓа ли “гордоста“ Мухи повеќе или помалку од мене?!

Има ли неко објашњење онај изрод Боки тринаес.

И навистина ме интересира, како Мухи комуницира со Павле и Љупче?!

UA-38420574-1