Uncategorized »

КАЈМАКЧАЛАН (обновено VIII)

КАЈМАКЧАЛАН (обновено VIII)

Еве го списокот на МАКЕДОНЦИ што до овој момент (30 јануари) се вклучија во помагањето за проектот СПОМЕНИК НА КАЈМАКЧАЛАН. 57 луѓе.   Влатко Танасковски Стефче Стојковски Марија Соломонва – Скопје Горан Вучковски –

ПОВЕЌЕ »
СТРАТЕГИЈАТА

СТРАТЕГИЈАТА

Утре Никола Груевски ќе стане мандатар на новата Влада на Република Македонија. Низ интервјуата за Дневник и Република тој ги кажа свите ставови, но и испрати пораки. И јавни и скриени. Кризата трае предолго.

ПОВЕЌЕ »
СИНХРОНИЗИРАНО

СИНХРОНИЗИРАНО

Млого синхронизоано ово, “брате“ србине?! Млого! Види бога ти: Еди Рама интензивно ги собира неговите соплеменици од Македонија во Тирана! Коѕијас имал предлози за името, одговор чекал мажот!!! Дачиќ утврди дека србите биле браќа

ПОВЕЌЕ »
ШТО И НЕДОСТАСУВА НА 2016-та?

ШТО И НЕДОСТАСУВА НА 2016-та?

Да не биде дека везден го критикувам Претседателот Иванов, но навистина не можам да се согласам со констатацијата од неговото Новогодишно обраќање дека “2016-та што поскоро треба да ја заборавиме“!!! А, еве го и

ПОВЕЌЕ »
ТЕМНА ТВ

ТЕМНА ТВ

Убаво бараше Мирка Велиновска од поранешниот Министер за Информатика Иво Ивановски ние новинарите да си добиеме лиценци. Бидејки за новинари се кажуваат и платеници, лобисти, пачаври, предавници. Тогаш, кога беше законот подготвуван и донесен,

ПОВЕЌЕ »
ФЕРИД МУХИЌ

ФЕРИД МУХИЌ

Ќе се преправам дека не гледам ништо злонамерно, подмолно, ниту злобно во вашите упорни прозивки јавно да ви ги соопштам моите ставови за некои толку маргинални прашања какви што се тие со кои се

ПОВЕЌЕ »
СДСМ и АЛАХ

СДСМ и АЛАХ

Дудинка ексклузивно го разоткрива МАСТЕР планот на Зоран Заев за успех на СДСМ на изборите на 11-ти декември. Имено, откако на сите (Грујо, Бејли, Хан, Заев, Ахмети, Тачи, Гериз…) им е дефинитивно јасно дека

ПОВЕЌЕ »
Миленко Неделковски е институција, а ќе ви кажам и зошто!

Миленко Неделковски е институција, а ќе ви кажам и зошто!

Миленко бил, е и ќе биде институција. Тоа, дури и обично нискоинтелигентно и високоискомплексирано ќорле, како Герис, може да го види. Проблемот настанува кога таква институција станува фактор. Неодминлив фактор. Таков проблем тогаш, најразличните предавници,

ПОВЕЌЕ »
ТЕНЏЕРИЊА

ТЕНЏЕРИЊА

Во ТЕЛЕВИЗИСКИОТ бизнис, доколку зборуваме за слободни општества, пазарни економии и натпревар на квалитет и идеи – единствен репер е гледаноста. Поединечните вкусови, гледам -в – не гледам она, “јас мислам дека“ и слични

ПОВЕЌЕ »
НАЈРЕЛЕВАНТНО ИСТРАЖУВАЊЕ

НАЈРЕЛЕВАНТНО ИСТРАЖУВАЊЕ

Тимот на Дудинка во последниве 4 месеци спроведе исклучително детално и длабинско теренско истражување. Беа консултирани значителен број експерти, стручни лица, аналитичари, научници, граѓани… Паралелно со истражувањата, беше спроведена и анкета на репрезентативен број

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1