Спорт »

Драган Томовски и Љубе Бошкоски

Драган Томовски и Љубе Бошкоски

“Обединети за фудбалот“ оддржал состанок и вчера!!! Издал соопштение. Но, на соопштението никој не е потпишан. Состанокот не се знае каде и со колку луѓе е оддржан?!?!?! Драгче Томовски од секогаш бил кукавица и

ПОВЕЌЕ »
ФУДБАЛСКИ ПЛЕНУМ

ФУДБАЛСКИ ПЛЕНУМ

Ова е време кога оние што се криеле во глувчешки дупки излегуваат малкуцка на светло. Стаорци, мишеви, црви, разни други гмизавци… Ги немало подолго време, сега им е таман да измигољат. Успеваат да прелажат

ПОВЕЌЕ »
НЕМАЛО УСПЕСИ ВО ФУДБАЛОТ!!!

НЕМАЛО УСПЕСИ ВО ФУДБАЛОТ!!!

Немало успеси во македонскиот фудбал???? Оф мори мајко! Па како ќе има? Градското, море ЦЕНТАРСКОТО дерби, наместо во Градски парк се игра во Велес!!! Како Челзи и Арсенал да играат во Милтон Кејнс. А

ПОВЕЌЕ »
ДРАГАН МУТИБАРИЌ и БОРЧЕ НЕДЕЛКОВСКИ

ДРАГАН МУТИБАРИЌ и БОРЧЕ НЕДЕЛКОВСКИ

Некаде помеѓу 1965 и 1968-ма голманот на Вардар Драган Мутибариќ добива златен часовник DOXA од ФК Вардар. Му го врачува генралниот секретар на ФК Вардар Борче Неделковски

ПОВЕЌЕ »
КОМИТИ И ЧКЕМБАРИ НА РУСКИ НАЧИН

КОМИТИ И ЧКЕМБАРИ НА РУСКИ НАЧИН

Споредба со битолчаните што одеа пеш до Прилеп!!! Пример како се сака својот клуб. Neretko se u fudbalskom svetu, ali i u sportskim krugovima uopšteno, kao najčešće žalbe čuju one koje se tiču dugih

ПОВЕЌЕ »
ФРАНЦУСКИ ПРОБЛЕМ

ФРАНЦУСКИ ПРОБЛЕМ

Со слика, низ призма на времето, може да се види влијанието на глобалното затоплување врз изгледот на фудбалската репрезентација на Франција! Или не се работи за глобално затоплување, а? Се работи за колапсот на

ПОВЕЌЕ »
ФК ВАРДАР

ФК ВАРДАР

Гледајки ја моменталнава фудбалска беда, гледајки го катастрофалниот Вардар кој се плаши дури и од Царев Двор, гледајки дека еден играч во Вардар има поголема плата од вкупниот платен фонд на ресенчани, решив да

ПОВЕЌЕ »
КЛИМПАР – ЈОНУЗ – ХАРИ – ОРЦЕ ТУРНОВО

КЛИМПАР – ЈОНУЗ – ХАРИ – ОРЦЕ ТУРНОВО

Во насловот не го ставив и Бунгур, оти ми е далеку посимпатичен од оваа багра. Значи, многумина ми кажале и ме пофалиле дека пишувам убаво, читливо, убедливо, лесно… Да не се паравам сега многу

ПОВЕЌЕ »
ЗАЕВ И ФУДБАЛОТ

ЗАЕВ И ФУДБАЛОТ

Да обзнанам дека нема само болни амбиции на искмплексирани и ностварени особи само во политиката. Еве на пример како Пивоварв или како Бишевац или како Макрадули кои сакаат да се министри за внатрешни работи.

ПОВЕЌЕ »
ЕБАТЕ КОМЕНТАТОРОТ!!!

ЕБАТЕ КОМЕНТАТОРОТ!!!

Текст наменет за сите “стручњаци“ за спортско коментаторство во Македонија. Сите вие на кои поубаво ви звучи “пред сто хиљада гледаоца“, наместо “пред сто илјади гледачи“, на сите вие кои ги кудите спортските коментатори

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1