Спорт »

ФУДБАЛ

ФУДБАЛ

На само неколку десетина минути пред почетокот на Европското првенство во фудбал, да потсетам дека ова е фудбал. Дека топката е округла. Дека изненадувањата се секогаш присутни. Сум бил и сум коментирал многу натпревари.

ПОВЕЌЕ »
ПАРИ и УМ

ПАРИ и УМ

Многумина низ спортот научија дека тоа што се (пре)богати не значи и дека се (пре)умни. Особено во професии во кои не се разбираат. На пример фудбал, ракомет, кошарка… Или надвор од спортот како во

ПОВЕЌЕ »
КОМЕНТАТОРИТЕ

КОМЕНТАТОРИТЕ

Младен Делиќ (1919 – 2005) тврдеше, и никој не му се спротиставуваше на тврдењето, дека голем коментатор се станува на голема утакмица. Владан Стојаковиќ (1927 – 1997) тврдеше, и апсолутно никој не му се

ПОВЕЌЕ »
СТРУЧЊАЦИТЕ ВО ФСМ

СТРУЧЊАЦИТЕ ВО ФСМ

“Обединетите за фудбалот“ излегоа со критика за сегашното раководство кое , според нив, бркало стручни а вработувало нестручни кадри?! Ја па да ги прашам, во нивно време кога на важни функции во ФСМ беа:

ПОВЕЌЕ »
ЦАНЕ од ЏОРЧЕ

ЦАНЕ од ЏОРЧЕ

Додека трае очајниот обид за консолидација на ФФМ, кога на сите ни пречат очајно лошите резултати на “А“ тимот, кога сите гледаме надеж во младите категории, кога основниот услов за фудбал БЕЗБЕДНОСТА ја нема

ПОВЕЌЕ »
КОНТИНУИТЕТ

КОНТИНУИТЕТ

Во среда, задутре, фудбалската репрезентација на Македонија во Копар во Словенија игра пријателски натпревар против домакините. Пред 23 години, на 13-ти октомври 1993-та во Крањ, младата Република Македонија го играше првиот меѓународен натпревар во

ПОВЕЌЕ »
СУДИЈА ЗА МЕРАК

СУДИЈА ЗА МЕРАК

Алал вера судијава?!?!?! Пенал? Па врв на се е пубилката која аплаудира и се радува!!!! Јадно племе

ПОВЕЌЕ »
TЕЛЕВИЗИИ

TЕЛЕВИЗИИ

За момент, само за момент, да ви го оттргнам вниманието од ќеима или не избори на 24-ти?! Имено, дали некој би можел да каже што стана со сите можни “телевизии“ што ќе се отвореа

ПОВЕЌЕ »
Драган Томовски и Љубе Бошкоски

Драган Томовски и Љубе Бошкоски

“Обединети за фудбалот“ оддржал состанок и вчера!!! Издал соопштение. Но, на соопштението никој не е потпишан. Состанокот не се знае каде и со колку луѓе е оддржан?!?!?! Драгче Томовски од секогаш бил кукавица и

ПОВЕЌЕ »
ФУДБАЛСКИ ПЛЕНУМ

ФУДБАЛСКИ ПЛЕНУМ

Ова е време кога оние што се криеле во глувчешки дупки излегуваат малкуцка на светло. Стаорци, мишеви, црви, разни други гмизавци… Ги немало подолго време, сега им е таман да измигољат. Успеваат да прелажат

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1