Култура »

УБИСТВА ВО САД

УБИСТВА ВО САД

19-ти Јуни 2015 – Др. Бредстрит кој порано бил доктор на Флорида, а сега во Џорџија, најден е во ендек убиен со куршум во градите. Истиот ден, три докотори на пат кон Мексико сити

ПОВЕЌЕ »
НЕВЕРОЈАТЕН СОН – ТРИТЕ ТЕНОРИ

НЕВЕРОЈАТЕН СОН – ТРИТЕ ТЕНОРИ

Светско првенство во фудбал 1990 во Италија. Бев таму коментатор на ТВС (сега МТВ). Неповторливо

ПОВЕЌЕ »
ВОЛШЕБНА ТЕЧНОСТ

ВОЛШЕБНА ТЕЧНОСТ

Што е всушност МАТЕНИЦА (СУРУТКА)? Млекото содржи два типа на протеини во себе: казеин и сурутка. Казеинот по процесот на создавањето на сирење оди во сирењето, а сурутката завршува во течноста. Полна е со

ПОВЕЌЕ »
TЕЛЕВИЗИИ

TЕЛЕВИЗИИ

За момент, само за момент, да ви го оттргнам вниманието од ќеима или не избори на 24-ти?! Имено, дали некој би можел да каже што стана со сите можни “телевизии“ што ќе се отвореа

ПОВЕЌЕ »
БОЛЕН МИ ЛЕЖИ МИЛЕ ПОП ЈОРДАНОВ

БОЛЕН МИ ЛЕЖИ МИЛЕ ПОП ЈОРДАНОВ

ПОВЕЌЕ »
КОНТРАВЕСТИ – КОНТРАГЛЕДАНОСТ

КОНТРАВЕСТИ – КОНТРАГЛЕДАНОСТ

И покрај огромната сума пари истурена од страна на семејството на Андреја Јосифовски (тоа е оној што го соголи Макпетрол за сметка на сопствената Оилко) за да се ребрендира и натпреварува со големите батковци

ПОВЕЌЕ »
ЗАЕВ ЌЕ ОДИ ВО ЗАТВОР

ЗАЕВ ЌЕ ОДИ ВО ЗАТВОР

Дудинка нема информации дали паричката се паднала кај Виц‘то, ама има потврдена информација дека Телевизијата “24Вести“ ја купил овој сопственик на менувачница од Струмица. Докуметите се подготвени, парите платени, примопредавањето на сопствеништвто, уредникувањето и

ПОВЕЌЕ »
ЈАС ЌЕ КАМВАМ ВО МАКЕДОНИЈА ВЕРИ СУН!!!

ЈАС ЌЕ КАМВАМ ВО МАКЕДОНИЈА ВЕРИ СУН!!!

Јас сум вери гуд со ленгвиџо!!! Секогаш ја правам да се прави лафинг!!! Јас ја лавам со мач!!   Респект за момчето. Сепак се труди, вежба.  

ПОВЕЌЕ »
РЕЈТИНГ

РЕЈТИНГ

Они си знаат, ама ај да им пишам за да не си мислат дека другите не знаат. Кога некоја лага или манипулација, како оние на блискиот соработник на Зоран Заев и на педерот од

ПОВЕЌЕ »
РЕЈТИНГ

РЕЈТИНГ

Последниот ден од 2016-та, си го мереа телевизиите и нивните директори. Рејтингот, секако. Еве го резултатот: Канал 5: 20.8 Сител: 19.4 Алфа: 4.5 АлсатМ: 3.9 Телма 3.3 МТВ1: 2.9 24Вести: 1.2 МТВ2: 0.7 Ова

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1