Култура »

JE SUIS MUHI

JE SUIS MUHI

Да ми кажеше некој дека ќе дојде време каде ќе напишам “И јас сум Мухи“, ќе имаше последици по здравјето и животот на тој што тоа би го тврдел. Ама ете, Господ ти кажува

ПОВЕЌЕ »
Летни ФБ онанирања, односно самоевалуација

Летни ФБ онанирања, односно самоевалуација

Откако во Македонија сите “невладини“ активисти станаа владини чиновничиња, откако си го покажаа лицето “големите“ борци за се нешто, откако престанаа да твитаат, дојде време тие идиоти и да се самоевалуираат. Па така жмроњата

ПОВЕЌЕ »
ГОЛЕМА АЛБАНИЈА

ГОЛЕМА АЛБАНИЈА

Естетиката им е слаба страна! Навлечени се на Голф тројка. Лојалноста им е слаба страна – историскиот лидер им е православен христијанин. Живеат во општество што е назад неколку стотина години во однос на

ПОВЕЌЕ »
А1 и ВЕЛИЈА

А1 и ВЕЛИЈА

Во сериозна фаза се подготовките за рестартирање на А1 телевизијата под раководство на фамилијата Рамковски и самиот Велија, а со помош на сватовштините од фамилијата Цаноски. Велија, преку устата на Гериз, се надева на

ПОВЕЌЕ »
КУРВА О ПОШТЕЊУ

КУРВА О ПОШТЕЊУ

Не знам дали оваа особа доброволно или под притисок на Мирчевски го пишала постов, но во него да ставиш формулација “расположението на маркетинг клиентите“ е космичко гиганстко признавање за бавењето на Емил, Мирчевски и

ПОВЕЌЕ »
ЗЛАТЕВ

ЗЛАТЕВ

Најстрашно за медиумските слободи е тоа што имаме „сончогледска фаза”. Тоа покажува зошто и колку ни е неслободно новинарството. Имено, сите медиуми во развиените демократии си имаат уредувачка политика и се идеолошки определени кон

ПОВЕЌЕ »
ЕДИ Брисел ФЕШН Шоу

ЕДИ Брисел ФЕШН Шоу

Сељачаана од двете страни на Јадранот

ПОВЕЌЕ »
КАНАЛ 5 и ХЕФТАЛИЦА

КАНАЛ 5 и ХЕФТАЛИЦА

Втор пат во неколку години Васко Евтов е набркан од Канал 5 телевизија. Како куче. Овој пат има проблем што ја нема телевизијата А1 па да може да се плаче во нивните дебатни емисии,

ПОВЕЌЕ »
КОЛУМНА НА АНОНИМЕН АВТОР

КОЛУМНА НА АНОНИМЕН АВТОР

Античка траги-комедија На репертоарот повторно е поставена античката траги – комедија, која се играше во 90’, актерите во поголем број се исти, малку подостарени, малку заменети улоги, секако режисерот е ист и тој не

ПОВЕЌЕ »
Зошто “Apple” не троши милијарди на реклами како останатитте ?

Зошто “Apple” не троши милијарди на реклами како останатитте ?

Интересен податок е дека америчката компанијата APPLE не се расфрла со милијарди долари за правење скапи спотови со познати ѕвезди како што прават останатите,на пример Coca-Cola,Samsung итн.Нив можеме да ги приметиме секаде,на огромни билборди,дресови

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1