Колумни »

ДУГИН

ДУГИН

Одлуку о нападу усвојио је Доналд Трамп. Самим тим он се завршио као Трамп, и почео као обучен у мушкарца Хилари. То је Хилари-трансвестит. То што се догодило данас, 7. априла 2017. године, може

ПОВЕЌЕ »
ПРЖИНО ТРИ

ПРЖИНО ТРИ

Текстов е наменет да им предочи на мудрите ни политичари дека не сме сите слепи при очи. Затоа, молам, да не биде после дека “не сме знаеле“, “не‘ изненади“, “мораше така“… Последните изјави на

ПОВЕЌЕ »
ВЕЛИНОВСКА

ВЕЛИНОВСКА

Луѓе мои! Црпко тукушто преку хрватска телевизија на сите ни одговори дека решил да се мажи за својот љубовник. Kако што налагаат балканските традиции, за дозвола го замолил таткото на нацијата Ѓорге Иванов, ама

ПОВЕЌЕ »
ЧЕКАЈКИ ГО ТРАМП

ЧЕКАЈКИ ГО ТРАМП

Има нешто нелогично во овие клучни моменти, нели? Го чуствувате тоа? Прашалници и извичници ви кружат околу главата ко во цртани филмови? Не можете да пофатите “зошто е ова вака а не така“, кога

ПОВЕЌЕ »
НИКОЛА и ЃОРЃЕ

НИКОЛА и ЃОРЃЕ

ВМРО е единственото национално и политичко ткиво на Македонија едно-и-пол столетие. Нема друга форма (дури ни МПЦ не е тоа) на национално, политичко, верско, територијално и духовно обединување на Македонецот. В турско, во српско,

ПОВЕЌЕ »
БОРЈАН НЕ Е ГАВРАН – ЧАВКА Е.

БОРЈАН НЕ Е ГАВРАН – ЧАВКА Е.

Што го натера Борјан Јовановски, синот на кодошот Мето, да “пресавије табак“ во три попладне во недела и да проба да го направи она што најдобро го знае?! Да излаже, манипулира и да се

ПОВЕЌЕ »
НЕ ЌЕ ДА Е ЛОШО ПОВРЕМЕНО ДА СЕ УПОТРЕБУВА И МАЛКУ МОЗОК

НЕ ЌЕ ДА Е ЛОШО ПОВРЕМЕНО ДА СЕ УПОТРЕБУВА И МАЛКУ МОЗОК

Нападнатите градоначалници од поголемите градови во Македонија, а особено оние од Скопје, како и нападнатата Влада на Република Македонија, со супер-продукција на прилози, докази, теми и дебати за загаденоста во општините – не можат

ПОВЕЌЕ »
ДЕСОРОИЗАЦИЈА – ДЕГЕНЕРАЛИЗАЦИЈА

ДЕСОРОИЗАЦИЈА – ДЕГЕНЕРАЛИЗАЦИЈА

Ќе ме натерате да направам “Невладина“ со агенда и наслов “Стоп Операција Генерализација“. Вака: Генерализација не признавам. Тоа да е јасно. Ценам и признавам само индивидуална заслуга и индивидуална одговорност (Кајмакчалан, Брисел…). Не се

ПОВЕЌЕ »
ЉУБОВНАТА ВРСКА НА ЗОРАН ТРАЈЧЕВСКИ

ЉУБОВНАТА ВРСКА НА ЗОРАН ТРАЈЧЕВСКИ

Boban Абе тоа лигле е полициски кодош заврбуван заради криминални дејствија пред 2002 година, кога лиглето беше директор на АЕК. Тогаш, министерот за полиција Хари Костов и Бранко Бојчевски го стават под свое овој полу-човек

ПОВЕЌЕ »
ТРИ ОД КАРТИ

ТРИ ОД КАРТИ

Па, почитувани сограѓани, драги сонародници – може да сме среќни што сме сведоци на историски решавачки моменти. Во светот и кај нас. Среќни де, оти може низ денешниов пример да си ја растолкуваме дилемата

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1