Колумни »

ОРЦЕ СЕЉАКОТ

ОРЦЕ СЕЉАКОТ

vecer.mk/?ItemID=A25E76A66484A04186DA5EDEB2E9BCD2 1. “Како зборува еден деспот” е насловот на колумната на Ерол Ризаов. Нормално, му се обраќа на “деспотот” Никола Груевски. Одговорот на оваа колумна би требало да носи наслов “Како зборува еден идиот”,

ПОВЕЌЕ »
МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ – ПЕРФЕКТНО

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ – ПЕРФЕКТНО

Колумната на Лазански: Miroslav Lazanski: Ukrajina je pokazala da američka dominacija nije večna Sada na 70-godišnjicu najveće desantne operacije u Drugom svetskom ratu jasno je da Amerika ne želi da se povuče iz Evrope.

ПОВЕЌЕ »
МИЛЕНКО ПОСИЛЕН ОД ПУТИН

МИЛЕНКО ПОСИЛЕН ОД ПУТИН

Посилен и од Путин и од неговите олигарски и милјардери!!! Миленко посилен од ЕУ и САД!!!!!?????? Дарко Јаневски (97.06.2014) dnevnik.mk/?ItemID=CDE33F421CD1BE46AEC8F194B9F4F752 Колумна НИЕ ВИ СЕ КОЛНЕМЕ ДЕКА ГРУЕВСКИ ЌЕ ГО УРНЕМЕ Во недостиг на објаснување

ПОВЕЌЕ »
БОЦЕ vs ИДИОТИ

БОЦЕ vs ИДИОТИ

Колумна на Овоца боцевки 06.06.2014 Наслов: Безумноста на бојкотот Автор: Ивица Боцевски Зошто директно го повикав јавниот обвинител да поведе постапка за рушење на уставниот поредок доколку СДСМ излезе со иницијатива за создавање на

ПОВЕЌЕ »
ДУЊА – “ГОЛИ КУРАЦ“

ДУЊА – “ГОЛИ КУРАЦ“

Мариет, холандската амбасадорка во Скопје, рашетува македонски новинари по Холандија. Ги купува, еден по еден. Кој од Алсат, кој од МТВ, кој од… Дуња “Голи Курац“ Мијатовиќ, од Стокхолм дели лекции за слободата на

ПОВЕЌЕ »
СЛОБОДА ЗА ЈАКИМ

СЛОБОДА ЗА ЈАКИМ

Тони Науновски Неодамнешниот спонтан израз на граѓански револт во Ѓорче Петров е најновиот пример за фактот дека македонскиот народ во оваа држава е дискриминиран и с` повеќе репресиран дури и од институциите на системот.

ПОВЕЌЕ »
СЛОБОДА НА (ЗА)ГОВОР

СЛОБОДА НА (ЗА)ГОВОР

Не јебу лепи, веч упорни! Во Македонија, на јавна сцена, се води заговор за нејзино уништување. Во заговорот учествуваат странски амбасади и дипломати, невладини организации со црни пари, домашни предавници – оксиморони, странски служби

ПОВЕЌЕ »
ГЕРО ЛЕПОТАНОТ

ГЕРО ЛЕПОТАНОТ

Со малку зборови, а многу енергија и талент, Мирка Велиновска го извади анџарот… Недоправените Геро и Кабран во одбрана на „ебозовната“ европска политика кон Македонија Што ти е бре судбоносен избор! Или „слободно“ избираме

ПОВЕЌЕ »
ДАРКО БРИШЕ ПОД СО ШИЛЕГОВ

ДАРКО БРИШЕ ПОД СО ШИЛЕГОВ

Дарко Јаневски во брилијантна колумна го избриша подот со Петре Шилегов. Адвокатот Шилегов се покажува дека е белосетски незнајко во областа на Уставно право, Устав, закони… http://www.dnevnik.mk/?Item

ПОВЕЌЕ »
РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ МЕРИ И МАРИЕТ

РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ МЕРИ И МАРИЕТ

Разликата помеѓу женски опинок и дама можеше нагледно да се види баш во последниве 24 часа! Во Македонија егзистира лик што се одзива на името Мери Јордановска. Си мисли дека е новинарка. Да потсетам,

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1