Колумни »

КАКО И ДО СЕГА – СДСШпонска

КАКО И ДО СЕГА – СДСШпонска

Си мина конгресот на СДСШиптарска. Партиските органи уште еднаш си избраа нетокму чоек за лидер. Што можеше да се види од извештаите од конгресот? Можеше да се види дека во оваа дијагноза, а не

ПОВЕЌЕ »
ХОРХЕ ДЕЧКО, ДОСТА НЕ‘ БРАНЕШЕ

ХОРХЕ ДЕЧКО, ДОСТА НЕ‘ БРАНЕШЕ

Воопшто не ми се допаѓа, море искрено да кажам ја сметам за екстра глупава, тезата дека “Претседателот Иванов со давањето мандат на црпнатиот муртинец, всушност не‘ спасил од војна“!!! Демек, сме се спасиле?! Иванов

ПОВЕЌЕ »
КРАТКА МЕМОРИЈА

КРАТКА МЕМОРИЈА

Играње на стратегија дека народот има кратка меморија и играње на стратегија дека заради кратката меморија може да се протнат двојните стандарди – е ЛУЗЕРСКА стратегија. Народот на Бранко не му ги забрави ветувањата

ПОВЕЌЕ »
ДО ПОБЕДАТА И ПО НЕА

ДО ПОБЕДАТА И ПО НЕА

Пишав пред една година “Кога тоа и било лесно на Македонија и нејзиниот народ“? Никогаш, е одговорот. Ист е и одговорот на слично прашање “Кога тоа му било лесно на ВМРО, нејазините членови и

ПОВЕЌЕ »
НЕДЕЛКОВСКИ: ИМЕТО

НЕДЕЛКОВСКИ: ИМЕТО

ПУЧ Според сите параметри на меѓународното и домицилното право, во Македонија е изведен државен удар. Навистина без оружје, меко би рекле. Но, мора да се признае, и со голема асистенција на досегашната владеачка гарнитура.

ПОВЕЌЕ »
ЧИЛИМАНОВ

ЧИЛИМАНОВ

Хојт Ји доаѓа на најсветлиот комуњарски празник, 1 мај, во сега веќе јасен обид да го легитимира изборот на Талат за Спикер, со што би се отворил пат за формирање на комуњарска Влада. Спинот

ПОВЕЌЕ »
ЈАНЕВСКИ

ЈАНЕВСКИ

Има ед­на ра­бо­та по­вр­за­на со т.н. из­бор на Та­лат Џа­фе­ри, а ко­ја по­ми­ну­ва она­ка не­за­бе­ле­жа­но во це­ла­та оваа гуж­ва. Име­но, со­се­ма нор­мал­но е, ло­гич­но, СДСМ и не­го­ви­те ор­та­ци, сце­на­та што ја при­ре­ди­ја со не­де­лов­нич­ко­то

ПОВЕЌЕ »
НЕДЕЛКОВСКИ

НЕДЕЛКОВСКИ

Усталените, иако максимално нерационални и незаконски, права што во Македонија ги има добиено албанското малцинство (16%) тешко со било каков мирен и дипломатски речник и однесување можат да им се одземат. А, нужно е

ПОВЕЌЕ »
МАРКО ЈАКШИЌ: ВУЧИЌ И МИЛО

МАРКО ЈАКШИЌ: ВУЧИЌ И МИЛО

Сутрадан, после референдума о изласку Црне Горе из Савезне Републике Југославије, примљен сам у кабинет ондашњег председника Владе Србије др Војислава Коштунице. Разговарали смо о протеклом референдуму. Сећам се да сам га тада питао

ПОВЕЌЕ »
ГРУЕВСКИ

ГРУЕВСКИ

Секој од нас поединечно, дури и оние најблиски до Груевски, имаат повеќе или помалку забелешки на она што тој го работи или го изработел! Требаше ова или она, треба вака или така, тука згреши,

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1