Колумни »

АВТОПАТОТ НА РУШВЕТЏИЈАТА

АВТОПАТОТ НА РУШВЕТЏИЈАТА

Од огромната народна енергија подигната од активностите на Никола Димитров во Атина и пред се на Зоран Заев во Бугарија, други работи, исто така важни проаѓаат безмалку незабележани. Дури и подзаборавивме на Тиранската платформа.

ПОВЕЌЕ »
БУГАРИТЕ ЌЕ МЕ СУДАТ ЗА МАКЕДОНИЈА

БУГАРИТЕ ЌЕ МЕ СУДАТ ЗА МАКЕДОНИЈА

Најновата соросоидна сага со актерот Тони Михајловски, алијас Шанац, е всушност продолжение на “декадата на борба против секој што размислува патриотски“. На Тони сега му претстои мачна патека на покани и одења на давање

ПОВЕЌЕ »
РУСКА ПАРТИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

РУСКА ПАРТИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

За приватно лице, за поединец, за човек кој не стигнува до меѓународни личности и институции благодарејки на позицијата или функцијата – имам исклучително силни врски и контакти во Русија. Јас сам, лично, како Миленко.

ПОВЕЌЕ »
Лупетање ²

Лупетање ²

Деновиве сме сведоци на супер комични дебатни емисии по националните телевизии.Дел од народот гледа и се тркала од смеење пред телвизор a другиот дел што не ја разбира комедијата се прави сериозен и коментира “Да

ПОВЕЌЕ »
РЕФОРМАТА ВО ВМРО И ПЛАНОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ЧЕЛО НА ДРЖАВАТА

РЕФОРМАТА ВО ВМРО И ПЛАНОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ЧЕЛО НА ДРЖАВАТА

СДСШ СДСШ, нејзиниот црпнат лидер и странските губернатори/амбасадори се јасна работа. Чиста слика е тоа. Тоа се луѓе и организации што  убрзано ќе спроведуваат план за тотално исчезнување, односно бришење, на Македонската држава, јазик,

ПОВЕЌЕ »
БАЧЕВ

БАЧЕВ

Одговорот на неколкуте прашања за новиот министер за надворешни работи Никола Димитров ги прават работите појасни за 25 годишното разнебитување и обезличување на Македонија и Македонците: 1. КОЈ и ЗОШТО во најкритичниот период за

ПОВЕЌЕ »
РАЗМИСЛУВАЊЕА НА УНВЕРЗИТЕТСКИ ПРOФЕСОР

РАЗМИСЛУВАЊЕА НА УНВЕРЗИТЕТСКИ ПРOФЕСОР

Sto podrazbira frazata koja uporno se potencira denovive, a taa e: Vo novata vlada da nema osomniceni od SJO? Dali toa znaci deka sekoj sto e pod somnenie od SJO za storeno krivicno delo

ПОВЕЌЕ »
КАКО И ДО СЕГА – СДСШпонска

КАКО И ДО СЕГА – СДСШпонска

Си мина конгресот на СДСШиптарска. Партиските органи уште еднаш си избраа нетокму чоек за лидер. Што можеше да се види од извештаите од конгресот? Можеше да се види дека во оваа дијагноза, а не

ПОВЕЌЕ »
ХОРХЕ ДЕЧКО, ДОСТА НЕ‘ БРАНЕШЕ

ХОРХЕ ДЕЧКО, ДОСТА НЕ‘ БРАНЕШЕ

Воопшто не ми се допаѓа, море искрено да кажам ја сметам за екстра глупава, тезата дека “Претседателот Иванов со давањето мандат на црпнатиот муртинец, всушност не‘ спасил од војна“!!! Демек, сме се спасиле?! Иванов

ПОВЕЌЕ »
КРАТКА МЕМОРИЈА

КРАТКА МЕМОРИЈА

Играње на стратегија дека народот има кратка меморија и играње на стратегија дека заради кратката меморија може да се протнат двојните стандарди – е ЛУЗЕРСКА стратегија. Народот на Бранко не му ги забрави ветувањата

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1