Географија »

ШТО Е ЗА ШТО?

ШТО Е ЗА ШТО?

Плин е за ГОТВЕЊЕ. Нафта е за ГРЕЕЊЕ. Бензин е за ВОЗЕЊЕ

ПОВЕЌЕ »
КОЛКУ СМЕ МАЛЕЦКИ

КОЛКУ СМЕ МАЛЕЦКИ

Варуфакис, Меркел, Ципрас, Нуланд, Бејли, Груевски, Заев, Мамиќ, Колинда… Ма уствари, кои се овие? Кој сме ние? Каде сме сите заедно? Зрнце во песокот на сите океани се сонцата???!!! А, планетите, бе? http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/514485/KOLIKO-SMO-ZAPRAVO-MALI-Evo-kako-Zemlja-izgleda-u-odnosu-na-ostatak-svemira

ПОВЕЌЕ »
НОРВЕШКА

НОРВЕШКА

Bends, wildlife and spectacular scenery are the ingredients that transform an Atlantic road trip in one of the most beautiful experiences in your life! The 8.3 km long Atlantic Ocean Road is connecting the

ПОВЕЌЕ »
АРМАГЕДОН

АРМАГЕДОН

Обелоденета е големата тајна која ЦИА ја крие 14 години. Накоро милиони луѓе ќе го загубат животот. Станува збор за сончевите експлозии кои го носат кодираното име „killshot“. Ова го тврди Едвард Сноуден поранешниот

ПОВЕЌЕ »
МЕСЕЦОТ – ВСЕЛЕНСКИ БРОД

МЕСЕЦОТ – ВСЕЛЕНСКИ БРОД

Современата наука упорно одбива да ги прифати новите докази од областа на астрономијата, физиката, хемијата, математиката. Од непознати причини современата наука сеуште упорно не лаже дека Месецот е природен сателит на планетата Земја. И

ПОВЕЌЕ »

Професор Аврамовиќ е признат најголем жив стручњак и познавач за изумите на Никола Тесла. Признаен од цел свет. Доколку некој не ги знае работите, а е уредник, како Горан Момировски на пример, може да

ПОВЕЌЕ »
КРАКАТАУ

КРАКАТАУ

Пред 130-тина години големи катастрофи и геополитички потези го задесиа светот. Кримската воја за доминација на Црноморскиот дел од Медитеранот. Продажбата на Алјаска од страна на Русија на САД. Берлинскиот конгрес каде распарчувањето на

ПОВЕЌЕ »
III World War

III World War

Доколку и има Трета Светска војна, таа нема да е за Украина, Кашмир, Охотско море, Балкан, Калининград, Северна Африка, Мексикански залив. Таа војна ќе е за Северниот пол. Единствената неподелена територија на земјината топка.

ПОВЕЌЕ »
Глобално ладење?!

Глобално ладење?!

Дали планетава се лади или се грее? Кого да слушаме? Корумпираните научници, заинтересираните банкари или бизнисменитеод загадувачки индустрии? Според сликите од НАСА, поларната ледена апа се зголемува!

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1