Географија »

ЗЕМЈАТА Е РАМНА?!

ЗЕМЈАТА Е РАМНА?!

Дали е земјата плоча? Дали е рамна? Не знам. Но знам дека не е онаква каква важечката наука ја претставува. Ниту Месецот е природен сателит, ниту некој го минал Ван Аленовиот прстен, ниту ние

ПОВЕЌЕ »
НЕ СЕ ПЛАНИНИ – ДРВА СЕ!!!

НЕ СЕ ПЛАНИНИ – ДРВА СЕ!!!

Овој филм не смее да го гледаат луѓе со ограничени ментални способности, заробен ум, клиенти на стереотипи и  будали. Филмов е за луѓе со свој мозок, со слободен ум, со интелигенција…  

ПОВЕЌЕ »
МОНСТРУМИ

МОНСТРУМИ

“Čitav život znao sam da nešto nije u redu, da ja ne pripadam njima. U mojoj danskoj obitelji svi su plavi, takve su im oči i kosa, a ja sam crn. A onda mi

ПОВЕЌЕ »
КОЈ УСПЕАЛ ДА ЈА ИЗМЕРИ ГРАВИТАЦИЈАТА? НИКОЈ.

КОЈ УСПЕАЛ ДА ЈА ИЗМЕРИ ГРАВИТАЦИЈАТА? НИКОЈ.

Уште едно толкување на дилемата дали Земјата е рамна. На англиски и со гугл транслејт. There are two forces on Earth that can move objects by attraction: one can be observed, measured and reproduced,

ПОВЕЌЕ »
РАМНА ПЛАНЕТА

РАМНА ПЛАНЕТА

“Битката“ помеѓу аргументите на застапниците на теориите за рамна или топчеста планета е во основа борба помеѓу дарвинистите и креационистите. Тоа е битка помеѓу оние што мислат дека сме ексепшнл, божја дарба, единствени, битни,

ПОВЕЌЕ »
НАУЧНО

НАУЧНО

За оние што сакаат да се занимаваат со ДИЛЕМИ околу можните теории (на заговор) за рушење на стереотипното знаење и наука, еве еден досега необјавен податок во Македонија. Благодарам на Ѓорги Маркоски кој ми

ПОВЕЌЕ »
#НеписменаПаникаБе

#НеписменаПаникаБе

Искрено, не знам кој е сопственик на порталов, ниту автор на текстот. Но, тоа не е ни битно! Битно е дека, треба ретроактивно да се врати во забаваче, па да почне да учи да

ПОВЕЌЕ »
МАГЛА

МАГЛА

Кога соросоидите и исфрустрираните пропали сдсмовци имаат магла во главата, тешко може да им се обајсни за маглата во Скопје. Затоа, ова не е текст за нив, ами за оние што резонирааат неоптеретено политички.

ПОВЕЌЕ »
ВЕЛИГДЕНСКИ ОСТРОВИ

ВЕЛИГДЕНСКИ ОСТРОВИ

I’ve always considered the head statues on Easter Island to be a great wonder of the world; however, I’ve never actually thought to learn more about them. In fact, I’ve been referring to them

ПОВЕЌЕ »
НОВИТЕ ДОСТРЕЛИ НА ХАБЛ ТЕЛЕСКОПОТ

НОВИТЕ ДОСТРЕЛИ НА ХАБЛ ТЕЛЕСКОПОТ

Хабл откри ново созвездие во вселената. Личи на круг од звезди, па затоа официјално е наречен Биг Шит

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1