Географија »

ЕРОЛ РИЗАОВ ОРАНГУТАНТ

ЕРОЛ РИЗАОВ ОРАНГУТАНТ

За сите благонадежни креационисти (Дарвиновата е сеуште теорија а не закон, нели?!) и повикувачи на напредокот на технолгијата, достигнувањата на науката, освојувањето на вселената… И слични булшит. Еве ви ја надгробната плоча на создателт

ПОВЕЌЕ »
OFF ROAD 2017

OFF ROAD 2017

Предвидени Оф роуд возења на телевизицската екипа на Миленко за оваа година:   Кањон на градишка река, село Зович. Богомила – Црнилиште.  Самоков – Србиново.  Јабланица. Вртешка – Петлец. Планина Илина – Пространска планина

ПОВЕЌЕ »
РАМЕН БАЈКАЛ – РАМНА ЗЕМЈА

РАМЕН БАЈКАЛ – РАМНА ЗЕМЈА

Георги Маркос пишува:   Езерото Баикал , Русија. Долго 635 километри. Секоја година скоро целосно мрзне. На заоблена планета би имало 32 километри висински, ридче на еден начин на средината од тие 635 километри,

ПОВЕЌЕ »
БАСАМАЦИ

БАСАМАЦИ

Едно просто прашање: Кому му служеле, или за кого се градени овие скали?!

ПОВЕЌЕ »
ЗЕМЈАТА Е РАМНА?!

ЗЕМЈАТА Е РАМНА?!

Дали е земјата плоча? Дали е рамна? Не знам. Но знам дека не е онаква каква важечката наука ја претставува. Ниту Месецот е природен сателит, ниту некој го минал Ван Аленовиот прстен, ниту ние

ПОВЕЌЕ »
НЕ СЕ ПЛАНИНИ – ДРВА СЕ!!!

НЕ СЕ ПЛАНИНИ – ДРВА СЕ!!!

Овој филм не смее да го гледаат луѓе со ограничени ментални способности, заробен ум, клиенти на стереотипи и  будали. Филмов е за луѓе со свој мозок, со слободен ум, со интелигенција…  

ПОВЕЌЕ »
МОНСТРУМИ

МОНСТРУМИ

“Čitav život znao sam da nešto nije u redu, da ja ne pripadam njima. U mojoj danskoj obitelji svi su plavi, takve su im oči i kosa, a ja sam crn. A onda mi

ПОВЕЌЕ »
КОЈ УСПЕАЛ ДА ЈА ИЗМЕРИ ГРАВИТАЦИЈАТА? НИКОЈ.

КОЈ УСПЕАЛ ДА ЈА ИЗМЕРИ ГРАВИТАЦИЈАТА? НИКОЈ.

Уште едно толкување на дилемата дали Земјата е рамна. На англиски и со гугл транслејт. There are two forces on Earth that can move objects by attraction: one can be observed, measured and reproduced,

ПОВЕЌЕ »
РАМНА ПЛАНЕТА

РАМНА ПЛАНЕТА

“Битката“ помеѓу аргументите на застапниците на теориите за рамна или топчеста планета е во основа борба помеѓу дарвинистите и креационистите. Тоа е битка помеѓу оние што мислат дека сме ексепшнл, божја дарба, единствени, битни,

ПОВЕЌЕ »
НАУЧНО

НАУЧНО

За оние што сакаат да се занимаваат со ДИЛЕМИ околу можните теории (на заговор) за рушење на стереотипното знаење и наука, еве еден досега необјавен податок во Македонија. Благодарам на Ѓорги Маркоски кој ми

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1