Емиш – Зарзават – Месо »

ЕМ РИКВЕРЦ, ЕМ ПИЈАНИЦА

ЕМ РИКВЕРЦ, ЕМ ПИЈАНИЦА

Од секогаш, најголемата закана за мирот и спокојствието на секоја власт биле земјоделците и работниците. Значи, работничката класа. Од секогаш, току тие, биле измеќари, биле искористувани, пљачкани, лажени… И од секогаш, тие биле најголемите

ПОВЕЌЕ »
ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО и СДСМ

ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО и СДСМ

Завчера СДСШ се изнатресе глупости, реагирајки на прес конференција на поранешниот заменик министер за земјоделство Ванчо Костадиновски, а никој не реагираше! Слично како и со случајот на “блиндираната“ тераса на Премиерскиот кабинет!!! И ете,

ПОВЕЌЕ »
СУРУТКА И МЛЕКО ОД КОЗА

СУРУТКА И МЛЕКО ОД КОЗА

Kozije mlijeko spada u najzdravije namirnice pogotovo kada govorimo o mliječnim proizvodima. Njegova hemijska struktura je nevjerovatno slična majčinom mlijeku. Od pamtivijeka širom planete kozje mlijeko se upotrebljava ne samo za ishranu već i

ПОВЕЌЕ »
КА ЦИ БЕ ГЕРИС?

КА ЦИ БЕ ГЕРИС?

Иако не стави кладба, Герис бараше да “платам“ со сирење што Заев, а не Димитриев, беше на вечера кај Могерини “Голи ножни прстиња“. У наше маало, старо скопско, треба да се кладиш за да

ПОВЕЌЕ »
СЕЉАЧИШТЕ

СЕЉАЧИШТЕ

Разликата помеѓу селанец и сељак може јасно да се види на една едноставна слика

ПОВЕЌЕ »
ПРЦЦЦЦ

ПРЦЦЦЦ

Во 2017 година, Федералната служба за супервизија на заштита на правата на потрошувачите и благосостојбата на човекот идентификува 24 типа на алкохолни пијалоци (производителот «Плантажи 13 Јули“ АД, Република Црна Гора) што не се

ПОВЕЌЕ »
КОЗЈА ВИОЛИНА ПРШУТА

КОЗЈА ВИОЛИНА ПРШУТА

Во теков на изминатве 5-6 дена Миленко почна со приватно производство, за домашна употреба, на КОЗЈА ПРУШТА. Врвен специјалитет. Исклучително ценет и баран во елитни ресторани на западниот дел од европското Средоземноморие. Односно, на

ПОВЕЌЕ »
АЈВАР

АЈВАР

Забранета песна. За емитување и слушање следува затворска казна. По две основи. И по ајварска и по музичка основа.  

ПОВЕЌЕ »
Kozje mleko – najzdravije i najsličnije majčinom

Kozje mleko – najzdravije i najsličnije majčinom

Savršeni je saveznik u borbi protiv stresa, bronhitisa, alergija, smanjuje rizik za nastanak karcinoma pluća jer sadrži specifičnu linolnu kiselinu koja poseduje antikancerogeno dejstvo, mogu da ga piju i dijabetičari Kada je reč o

ПОВЕЌЕ »
ИДНИНАТА

ИДНИНАТА

Извадок од интервју на македонски политичар од иднината: Редакција: Каква ја гледате Македонија во следните 5 години? Политичарот: Паааа, ако мислите на оваа држава што сега вака се вика а по 5 години ќе

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1