Македонија »

НИКОЛА и ЃОРЃЕ

НИКОЛА и ЃОРЃЕ

ВМРО е единственото национално и политичко ткиво на Македонија едно-и-пол столетие. Нема друга форма (дури ни МПЦ не е тоа) на национално, политичко, верско, територијално и духовно обединување на Македонецот. В турско, во српско,

ПОВЕЌЕ »
КАЈМАКЧАЛАН (обновено IX)

КАЈМАКЧАЛАН (обновено IX)

  Список на донатри за Спомен обележјето на Кајмакчалан заклучно со 10 Февруари. Драган Шутиновски Битола Томе-Југотехника Струмица Елисавета Данаиловска Авто Мото друштво Тетово Благоја Цветков Сашо Донев Асенчо Тодоровски МИКРОСАМ Прилеп Самоил Самак

ПОВЕЌЕ »
ГЕРИЗ ФЕЈК ЊУЗ

ГЕРИЗ ФЕЈК ЊУЗ

Залудно американските мејн стрим медиуми се чудеа како во тој таму некој мал Велес, во таму некоја далечна и мала Македонија, група тинејџери измислила “Фејк Њус“ и му овозможил на Доналд Трамп да ја

ПОВЕЌЕ »
Новата А1 Телевизија на Зоран Трајчевски

Новата А1 Телевизија на Зоран Трајчевски

Кадарот на ВМРО, гробарот на ЕМО од Охрид, директорот на институцијата за цензурирање ААВМУ Зоран Трајчевски вчера и додели на телевизијата 24Вести, сопственост на Зоран и Вице Заев, лиценца за “нормална“ телевизија. Односно ја

ПОВЕЌЕ »
ОПЦИИТЕ

ОПЦИИТЕ

Сите опции биле отворени, вели партијата на Антиќ ДУИ?! 5 опции биле отворени!!! За негова, а и за жал на Црпко од Муртино, има 4 опции. И тоа се следните: Иванов да го додели

ПОВЕЌЕ »
КАЈМАКЧАЛАН (обновено VIII)

КАЈМАКЧАЛАН (обновено VIII)

Еве го списокот на МАКЕДОНЦИ што до овој момент (30 јануари) се вклучија во помагањето за проектот СПОМЕНИК НА КАЈМАКЧАЛАН. 57 луѓе.   Влатко Танасковски Стефче Стојковски Марија Соломонва – Скопје Горан Вучковски –

ПОВЕЌЕ »
КАЈМАКЧАЛАН (обновено VII)

КАЈМАКЧАЛАН (обновено VII)

Луѓе и фирми (50) што до сега (25.01.2017) донираа за споменикот на Кајмакчалан: Јордан Ангеловски Анонимен донатор – Скопје Рино Шаровиќ – Скопје Митко Сакалиев Стојан Матески – Гостивар Никола Крстески – Гостивар Виолета

ПОВЕЌЕ »
СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено VI)

СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено VI)

Луѓе и фирми (44) што до сега донираа за споменикот на Кајмакчалан: Рино Шаровиќ – Скопје Митко Сакалиев Никола Крстевски Виолета Марковска Владо Младеновски – Скопје Горан Шумкоски – Битола Александар Гушев Ѓорги Роглев

ПОВЕЌЕ »
DA POTSETAM NA ONA STO SITE GO ZABORAVAAT

DA POTSETAM NA ONA STO SITE GO ZABORAVAAT

Cisto samo onaka pravno. Znaci “Puc” e obvinenie vo koe se opfateni poveke krivicni dela, kako od neovlasteno prisluvasanje do nasilstvo vrz drzavbni institucii. Ajde da go povlecat obvinenieto za neovlasteno prisluvanje zatoa sto

ПОВЕЌЕ »
СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено IV)

СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено IV)

Еве го  список од 40 луѓе и фирми, што донирале за проектот Мачник (Кајмакчалан) до Василица (13.01.2017) оваа година. За сите заинтересирани, податоците се на флаерот. Сите донатори ќе бидат напишани и ставени во

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1