Македонија »

СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено VI)

СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено VI)

Луѓе и фирми (44) што до сега донираа за споменикот на Кајмакчалан: Рино Шаровиќ – Скопје Митко Сакалиев Никола Крстевски Виолета Марковска Владо Младеновски – Скопје Горан Шумкоски – Битола Александар Гушев Ѓорги Роглев

ПОВЕЌЕ »
DA POTSETAM NA ONA STO SITE GO ZABORAVAAT

DA POTSETAM NA ONA STO SITE GO ZABORAVAAT

Cisto samo onaka pravno. Znaci “Puc” e obvinenie vo koe se opfateni poveke krivicni dela, kako od neovlasteno prisluvasanje do nasilstvo vrz drzavbni institucii. Ajde da go povlecat obvinenieto za neovlasteno prisluvanje zatoa sto

ПОВЕЌЕ »
СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено IV)

СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено IV)

Еве го  список од 40 луѓе и фирми, што донирале за проектот Мачник (Кајмакчалан) до Василица (13.01.2017) оваа година. За сите заинтересирани, податоците се на флаерот. Сите донатори ќе бидат напишани и ставени во

ПОВЕЌЕ »
СТРАТЕГИЈАТА

СТРАТЕГИЈАТА

Утре Никола Груевски ќе стане мандатар на новата Влада на Република Македонија. Низ интервјуата за Дневник и Република тој ги кажа свите ставови, но и испрати пораки. И јавни и скриени. Кризата трае предолго.

ПОВЕЌЕ »
ОПРЕМА ЗА 100% ПОПРЕЧУВАЊЕ НА ПРИСЛУШКУВАЊЕ

ОПРЕМА ЗА 100% ПОПРЕЧУВАЊЕ НА ПРИСЛУШКУВАЊЕ

Во ова време кога се‘ се  наплаќа, кога само парата зборува, Дудинка ви нуди БЕСПЛАТНО начин како да спречите било какво прислушкување на вашите телефонски, вибер, месинџер, меил и слични комуникации. Во основа, како

ПОВЕЌЕ »
ДРВА ДА НЕ СЕ ПАЛАТ – ЈАХТИ ДА СЕ УЖИВААТ

ДРВА ДА НЕ СЕ ПАЛАТ – ЈАХТИ ДА СЕ УЖИВААТ

Влаидиците на своите духовни чеда им забранија палење традиционални коледарски огнови!!! Пагански бил обичајот, демек. Секако, ептен христијански, многу блиску до монаштво, ептен блиску до Бога и скроз по желба на верниците е обичајот

ПОВЕЌЕ »
СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено III)

СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено III)

Еве го комплетниот список од 32 луѓе и фирми, а во долниот текст од објавата и сите досегашни текстови, за оние што донирале за поставување спомен обележје на Кајмакчалан. За сите заинтересирани, податоците се

ПОВЕЌЕ »
АМБАСАДОРИ –  ДУШМАНИ

АМБАСАДОРИ – ДУШМАНИ

Бејли, Гарет и Жбогар не ја честитаа победата на победникот. Многу јаки манири покажувате кон Македонскиот народ, браво?!   -Кај тебе Џес, на Флорида беше пата-пата, па Гор ја призна победата на Буш. -Кај

ПОВЕЌЕ »
СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено II)

СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ КАЈМАКЧАЛАН (обновено II)

Да ги допишам и овие пред Новогодишни донатори за вечниот паметник на Кајмакчалан:   Томе – Југотехника ДООЕЛ Струмица Бојанчо Костов – Велес Игор Станишков Благоја Јандрески – Гевгелија Перо Славковски Бобан Нонковиќ –

ПОВЕЌЕ »
ЗА ДА НЕ ОДГОВАРАМ НА СИТЕ ШТО МЕ ПРАШУВААТ

ЗА ДА НЕ ОДГОВАРАМ НА СИТЕ ШТО МЕ ПРАШУВААТ

Ова е ситуацијата од местото каде што ќе се прегласува: И.Е. 6 – ИЗБИРАЧКО МЕСТО 2011 ВКУПЕН БРОЈ НА ЗАПИШАНИ ГЛАСАЧИ – 714 10% ИСЕЛЕНИ – 71 БРОЈ НА ПРИСУТНИ ГЛАСАЧИ – 643 ИЗЛЕГЛЕ

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1