Македонија »

НЕОПРЕТОРИЈАНЦИ РАЗБРОЈС

НЕОПРЕТОРИЈАНЦИ РАЗБРОЈС

Се сметам себе си за еден од најжестоките (по жесток од Мирка нема) борци против играњето на картата на “кратка меморија“. Имено, некој човек (политичар, новинар, професор, бизнисмен, аналитичар, интелектуалец, колумнист…) ќе заговни нешто,

ПОВЕЌЕ »
КАЈМАКЧАЛАН – спомен обележје (обновено X)

КАЈМАКЧАЛАН – спомен обележје (обновено X)

Донаторите за спомен обележјето на Кајмакчалан заклучно со 10 март 2017 На сите што испраќаат пораки на поддршка, каков што е текстов подолу, им благодарам. …“ISPRAKAM MOJ MAL PRIDONES ZA SPOMENIK NA MACHNIK I

ПОВЕЌЕ »
СРБИТЕ ГЕНОЦИДЕН НАРОД?!?!

СРБИТЕ ГЕНОЦИДЕН НАРОД?!?!

Криминалецот Зоран Вранишковски, пуленот на СПЦ, водачот на расколниците, преку јавно соопштение на неговата веб страна ( http://sobornopravoslavie.com/povik-sotsijaldemokratski-sojuz-na-makedonija/ ) го прогласи СРПСКИОТ НАРОД за ГЕНОЦИДЕН. Преку ова соопштение кое меѓу другото вели: “…Затоа Соборно Православие

ПОВЕЌЕ »
НИКОЛА и ЃОРЃЕ

НИКОЛА и ЃОРЃЕ

ВМРО е единственото национално и политичко ткиво на Македонија едно-и-пол столетие. Нема друга форма (дури ни МПЦ не е тоа) на национално, политичко, верско, територијално и духовно обединување на Македонецот. В турско, во српско,

ПОВЕЌЕ »
КАЈМАКЧАЛАН (обновено IX)

КАЈМАКЧАЛАН (обновено IX)

  Список на донатри за Спомен обележјето на Кајмакчалан заклучно со 10 Февруари. Драган Шутиновски Битола Томе-Југотехника Струмица Елисавета Данаиловска Авто Мото друштво Тетово Благоја Цветков Сашо Донев Асенчо Тодоровски МИКРОСАМ Прилеп Самоил Самак

ПОВЕЌЕ »
ГЕРИЗ ФЕЈК ЊУЗ

ГЕРИЗ ФЕЈК ЊУЗ

Залудно американските мејн стрим медиуми се чудеа како во тој таму некој мал Велес, во таму некоја далечна и мала Македонија, група тинејџери измислила “Фејк Њус“ и му овозможил на Доналд Трамп да ја

ПОВЕЌЕ »
Новата А1 Телевизија на Зоран Трајчевски

Новата А1 Телевизија на Зоран Трајчевски

Кадарот на ВМРО, гробарот на ЕМО од Охрид, директорот на институцијата за цензурирање ААВМУ Зоран Трајчевски вчера и додели на телевизијата 24Вести, сопственост на Зоран и Вице Заев, лиценца за “нормална“ телевизија. Односно ја

ПОВЕЌЕ »
ОПЦИИТЕ

ОПЦИИТЕ

Сите опции биле отворени, вели партијата на Антиќ ДУИ?! 5 опции биле отворени!!! За негова, а и за жал на Црпко од Муртино, има 4 опции. И тоа се следните: Иванов да го додели

ПОВЕЌЕ »
КАЈМАКЧАЛАН (обновено VIII)

КАЈМАКЧАЛАН (обновено VIII)

Еве го списокот на МАКЕДОНЦИ што до овој момент (30 јануари) се вклучија во помагањето за проектот СПОМЕНИК НА КАЈМАКЧАЛАН. 57 луѓе.   Влатко Танасковски Стефче Стојковски Марија Соломонва – Скопје Горан Вучковски –

ПОВЕЌЕ »
КАЈМАКЧАЛАН (обновено VII)

КАЈМАКЧАЛАН (обновено VII)

Луѓе и фирми (50) што до сега (25.01.2017) донираа за споменикот на Кајмакчалан: Јордан Ангеловски Анонимен донатор – Скопје Рино Шаровиќ – Скопје Митко Сакалиев Стојан Матески – Гостивар Никола Крстески – Гостивар Виолета

ПОВЕЌЕ »
UA-38420574-1