АМБАСАДОРИ – ДУШМАНИ

АМБАСАДОРИ –  ДУШМАНИ
Бејли, Гарет и Жбогар не ја честитаа победата на победникот.
Многу јаки манири покажувате кон Македонскиот народ, браво?!
 
-Кај тебе Џес, на Флорида беше пата-пата, па Гор ја призна победата на Буш.
-Кај тебе Гарет државата со Брегзит одлучи да не ги споделува ЕУ “вредностите“.
– Кај тебе Жбогар, Јанша со 19%, Пензионерите со 10% и Левица со 7% имаа вкупно повеќе гласови од Церар. Ама, Церар си формираше Влада.
Па така да, послушајте го Батко Миленко:
Овдека не живеат морони. Оние што ги познавате (Геровски, Тричковски, Гошев, Малевски, Јовановски, Кабранов, Заев, Шилегов, Шекериснка…) се небитен промил на асоцијални и болни луѓе. Во Македонија живее умен и чесен народ. Народ кој знае, гледа и споредува.
Се додека не го почитувате тој народ и неговата волја, се дотогаш ќе бележите порази а народот во Македонија ќе ве има за мајтап. 
Македонија и Македонскиот народ постоел милениуми пред вие да имате држави (или сојузи) и пред да си го осознаете иденттетот.
Така да закачка со Македонецот не ви треба, оти, како што кажува песнава: “Кој душман ќе влезе…“.
https://youtu.be/ebua19uKwC4
UA-38420574-1