ЈОЛЕВСКИ и КОФАТА со г….

ЈОЛЕВСКИ и КОФАТА со г….

Во овие моменти, кога целиот слободарски и демократски свет ја слави победата над фашистичката Клинотонова клика на Демократите во САД, редно е да преповторам едно прашање кое повеќекратно го поставував. И, нормално за опуртунистичкиот дел од моите “колеги“, беше громогласно одмолчано.

Во овој момент, кога храбриот Американски народ се ослободува од, а наскоро ќе ги стави и во затвор, основоположниците и финансиерите на ИСИЛ, Ал Каеда и слични главосечачи, редно е да потсетам на злостор кон Македонскиот народ и Македонија како држава. Злостор и кон ВМРО како партија со десна идеолошка поставеност.

На сила, од чадорот, наметнатиот министер за одбрана Зоран Јолевски, на конвенцијата на Демократите во јули оваа година, надвор од општото распространето мислење на граѓаните на Македонија кој го плаќаат, без одобрение од Владата каде е министер и партијата која го наименувала на таа позиција, отиде јавно да фати страна и да не‘ избламира. Застана шолдер-то-шолдер со оваа криминалка и терористка која, меѓу другото, е директно виновна и за мачењето и егзекуцијата на САД амбасадорот во Бенгази.

Демократите се левица, ВМРО е десница. Демократите ни ја расчепија државата. Нивна е Нуланд и слични поттикнувачи на шарени револуции и катастрофи. Демократите ја уништија Либија, ја срамнија со земја Сирија, направија пуч во Турција, се обидоа со атентат на Премиерот на Србија, го обезвластија Груевски…

И покрај се, Јолевски таму виде “лидер кој може да направи промени во животите на обичните луѓе“.

Сега, кој ќе ја оправа работава?!

Не знам дали ВМРО има свои представници во САД кои, инаку, традиционално ги следат изборите од лице место, односно од хедквотерсот на ним идеолошки блиските Републиканци. Обичено оди Влатко Ѓорчев.

Но, 10 Влаковци да се сега таму, бламажата нанесена од Јолевски не може да се испере.

Па затоа, најдобронамерно му предлагам солуција!

Бидејки на брегот на Охридско еднаш се поли со кофа со студена вода, сега нека отиде до Дрисла и нека се полие со кофа со говна.

Идиот.

09.11.2016

8.33 ч.

UA-38420574-1