ЧУСТВОТО НА ПОКАКАНОСТ

ЧУСТВОТО НА ПОКАКАНОСТ

Кога си ограничен и се потпираш исклучиво на филозофијата на Френсис Фукојама, тогаш на крајот добиваш по нос.

Оти наспроти него ја имаме Аин Ринд со сосема спротивен поглед.

Е, ама Обама, Сорос, нашите политичари од сите провинциенции чуле и начуле нешто за Фукојма. За Русинка-а-и-американка од еврејско потекло по презиме Ренд, не чуле.

И “Хјустон ви хев а проблем“, оти Трамп и сите околу него се водат по постулатите на Алиса Зиновнјевна Розенбаум.

Оваа тема заслужува многу поголем текст на Дудинка, за да се објасни филозофскиот првец наречен “Објективизам“.

Но, нели сега, е приоритет ливчето на Фатиме!!! Оваа втората Фатиме, довлечкана од Косово.

Помеѓу читањето на размислувањата и филозофирањата на Алиса од една страна и слушањето на дебатите на Бонева и Дума од другата треба да ја изберам вторава варијанта, се чуствувам онака – посрано.

UA-38420574-1