ФУДБАЛ

ФУДБАЛ

На само неколку десетина минути пред почетокот на Европското првенство во фудбал, да потсетам дека ова е фудбал. Дека топката е округла. Дека изненадувањата се секогаш присутни.

Сум бил и сум коментирал многу натпревари. Одвојувам два.

Еден како потсетување за домакинот денеска да не се опушта оти игра дома од 1993-та. Во среде Париз 1993-та Франција – Бугарја 1:2 со головите на Кантона и Костадинов (решавачкиот во последната секунда).

И еден натпревар како потсетување на најголемите фаворити Германците. Германија – Бугарија 1:2 во Њу Јорк на Џајнт стадионот.

Скопје
10.06.2016
20.15 h.

UA-38420574-1