СТОКХОЛМ СИНДРОМОТ на АНГЕЛА МЕРКЕЛ

СТОКХОЛМ СИНДРОМОТ на АНГЕЛА МЕРКЕЛ

Доаѓањето на Обама во Европа, како лидер на поразената политичка опција на последните претседателски избори во САД, значат само две работи!
Прво, дојде да им соопшти на своите преплашени сојузници, пред се суперзадолжените грци и суперприслушкуваната Ангела Меркел, дека нема да ги признае резултатите од изборите, односно победата на Трамп, и дека нема да замине од Вашингтон ДС, односно од Белата куќа.
Овој план, колку и да личи во овој момент неизводдлив, е единствената преостаната опција на либералите, “левицата“, корупираните политичари, масоните, корпорациите… За тоа е разговарано и договарано на итниот состанок што минатата недела го свика Џорџ Сорос во Мандарин Ориентал хотелот во Вашингтон. Пред седума дена се изроди новата пост-Хилари Демократска партија, односно таканаречената “Демократска Алијанса“ на Америка. И токму тоа, не-замнувањето од Белата куќа на Обама, односно воспоставување двовластие во САД, е договорената стратегија на метузалемите што ја претставува светската влада во сенка.
Ангажирањето на стотици демонстранти по виденото Киевско, Белградско, Истанбулско или Скопско сценарио од луѓе што воопшто и не гласале на последните американски избори, нивно носење со автобуси, користење малолетници, наркомани, хомосексуалци, криминалци во “протестите“ е јасен потпис на организаторот – Џорџ Сорос.
Преплашените изолирани од народот европски властодршци се собраа околу црномурестиот лузер за да чујат план што ќе ги утеши. Тоа е план за граѓанска војна во САД и Светска војна насекаде.

Второ, доаѓањето на Обама во Европа, пред се кај Меркелка, па и кај останатите, на површина го исфрли политичкиот Стокхолм синдром на европските лидери.
Имено, во моментите кога се случија тектонски промени во САД, кога новиот Претседател обзнани крај на погрешната надворешна политика на САД, кога обзнани немешање во внатрешните работи на државите, кога најави прекинување на разните ТТИП (ЕУ) и НАФТА (Мексико и Канада) стопански договори со други држави и континенти – Европа, особено окупираната (од 1945-та) Германија, добија невидена можност преку ноќ да се ослободат од 7-деценискиот поробувач. Да ги отстранат од својата територија 140-те американски воени бази, да ги пратат отаде Атлантикот стотиците илјади американски војници – и после долги 70 години да се осамостојат.
И, во овие пресудни моменти за слободата на Германија и германците, кај Анѓела Меркел и нејзините соработници проработи Стокхолмскиот синдром. Таа јавно, јасно и гласно го повика својот поробувач САД да продолжат да бидат поробители на Германија, да ги остават американските бутс-он-д-граунд и воени бази на територијата на најмоќната земја во Европа!!! Германија и Анѓела Меркел покажаа дека го обожаваат својот окупатор! Не можат да живеат како слободни луѓе, не се навикнати на таква работа (тоа и навика уште како соработник на Штази)! Го симпатишат, дури и го сакаат (се во љубов) со својот поробител.
По еклатантен пример за политички Стокхолм синдром тешко дека може да се забележи низ историјата.
По голема капитулација на континентална Европа, здравје. Британците, навреме киднаа.

Така, светот во овој момент го има американскиот “сејлс мен“ и “шоу мен“ како соло играч, но со народот зад себе. А од другата страна се банкарските, исламските, военоиндустриските шакали на кои им се руши концептот на “папет“ американски лидер.
Светот и Европа, за да се ослободат од овие шакали, ги очекуваат: референдумот во Италија на 5-ти идниот месец. Недела дена подоцна, на 11-ти се парламентарните избори во Македонија и Романија, па идната година избори во Германија за членови на Бундестагот, па претседателски во Србија и Франција, па нај различни избори во Словенија, Велика Британија, Норвешка, Унгарија, Чешка, Албанија… Сите овие избори се со страотна енергетска набиеност од овогодишните Брегзит и Трампвин.

Акт локали – тинк глобали е повикот во овој момент за пораз на Ренци во Италија, Заев во Македонија, Меркел во Германија, Оланд во Франција…

Ние МАКЕДОНЦИТЕ треба да си го направиме својот дел од работата (локално) на чистењето на светот од корпорации, поробувачи, уценувачи, распалавени дипломати, мачкари, истополови кретени, шарени идиоти… Така, ќе можеме да бидеме дел од светскиот (глобално) процес на поставување на армирана бетонска плоча врз шакалите како Сорос, Рокфелер, Ротшилд, Саудиската кралска фамилија, Емирот од Катар, шверцерот на авганистанска дрога и сопственик на телевизја на Балканот Петреус и слични белосветски гадинки.

На 11-ти, уште рано на сабајле, што би рекла Мирка Велиновска, масовно да гласаме. Секој со својата мисла, резон, морал, капацитет, чесност…

Јавно кажувам, мојот глас ќе е глас за кандидатската листа под број 1. Оти, од сите предложени листи, друга МАКЕДОНСКА опција јас не гледам. И друга анти-поробувачка опција исто така не гледам.

Миленко Неделковски

Виена

20.11.2016
18.06 ч.

UA-38420574-1