СДС МОРА ДА БИДЕ СТАВЕНА НАДВОР ОД ЗАКОНОТ, А ФУНКЦИОНЕРИТЕ НА СДС ВО ЗАТВОР

СДС МОРА ДА БИДЕ СТАВЕНА НАДВОР ОД ЗАКОНОТ, А ФУНКЦИОНЕРИТЕ НА СДС ВО ЗАТВОР

Најновото дивеење на криминалците и багабонтите по скопските улици, болници и автобуси не‘ потсетува на времињата кога СДС валдееше со државава и кога се‘ се решаваше со помош на подземјето.
Се потсетивме сите на времето што помисливме дека е одамна минато. Времето кога беше кршен Хард Рок, времето на разни Цигани, Јакуповичи, Тици, Џељовци, Брусовци, Рахичи… Времето кога Тито Петковски издејствува убиецот на Сеад да избега преку граница во Грција. Времето на летките на Тито Петковски, бугарските возови на Бузлевски и Куркчиев, ликвидацијата на Поштарот, ликвидациите на вработени во МВР и сведоци на атентатот а Киро, убиствата во Мала речица, тепањата во Гостивар…

Кога СДС владее со полицијата, УБК, ДБК, ЈБ и слични “Б“ институции, тогаш на теренот е разгоропадена мафијата, терористите, рекетарите…

Ако сте обичен граѓанин на република Македонија и сте побарале дозвола за поседување оружје, знаете со каква административно-безбедносно-абдалска проблематика се соочувате. Но, тоа важи само ако не сте криминалец под капата на СДС или ако не сте пријател на Доста Димовска како во слуајот на Гериз. Па, без ниаква процедура и надвор од законот да си добиете дозвола да имате пиштол и да се заканувате со “кратка деветка“.

Во оваа прилика би сакал да му се заблагодарам на СДС и О. Спасовски што ги потсетија граѓаните на Македонија што ги очекува ако опцијата на чадорот дојде на власт.

СДС треба да биде забранета и укината. А на сите нејзини бивши и сегашни функционери треба да им обелат коските во затвор.

UA-38420574-1