САКИ МАЈСТОРЕ

САКИ МАЈСТОРЕ

Саки Мајсторе, море Леѓендо белосветска! Алал да ти е.

Предлагам, за време на работните часови во телевизиичката и понатаму да си отпушташ луѓе од работа. А по завршетокот на работното време да минеш од друга страна и да ги гаѓаш Телма, Макпетрол и Оилко со куртони со боја. Онака, до даска да ја одиграш епска улога на “Доктор Џекил и Мистер Хајд“.

Сега сум живо заинтересиран да го видам ставот на Несери Селмани и на онаа грчка курвештија во врска со првата на вработените и безчуствителните, безкрупулозни одвратни газди на медиуми,  директори и главни уредници на истите.

Исто сум живо заинтересиран дали “слободарциве“ од “Обоената Проституција“, тоа револуција никогаш не било, ќе предложат и воспостават забрана за гостување на Телма, како акт на револт. Живо ме инетерсира дали и Борјан како син на кодош, ќе го осуди овој акт на Саки кој е внук на кодош.

Бидејки сите медиуми објавија рекла – казала од тоа што го разбрале од “оштетените“, односно набрканите, Дудинка единствена го објавува целиот текст (сите листови) од решението за бркањац, што нашиот фоторепортер го сними на таблата во Телма.

Како си се препознале имињата според функцииве набројани, тоа е нивен проблем. Мое сознание е дека Соња Николовска има понуда да и биде смалена платата од 29.000 на 18.000, од уредник да стане репортер, како би останала на работа. Тоа значи помала плата за повеќе од 1/3 од досегашната.

Саки Ходајуча Леѓендо.

image-bc5b703dffe4de10a887cea6e232af8c7867ad2952174467e1d84b79a2197456-V (1)

ecaf92d6b74a010413c9e4da396f1ba8d924c7a3585fc277cf35c48a6b969763_full

cecd827d27889d61d50258e135ee37166ec0de05093d4e1529c0dd8f2f09b91b_full

c82307c9a30b97eaba8e5df5ff04077f28bc135af62994872efc05940e4f0acf_full

19760f608570ff11b9f331c050791a29be57aad2dfcd7e23725874ee2df4b88f_full

4c27aaaf4f68736d6f37d555e339f3595457ff487d1fe9e7b33b6d9f7ef73d14_full

UA-38420574-1