ЕРОЛ РИЗАОВ ОРАНГУТАНТ

ЕРОЛ РИЗАОВ ОРАНГУТАНТ

За сите благонадежни креационисти (Дарвиновата е сеуште теорија а не закон, нели?!) и повикувачи на напредокот на технолгијата, достигнувањата на науката, освојувањето на вселената… И слични булшит.

Еве ви ја надгробната плоча на создателт на ракетната програма на нацистичка Германија, основачот  и создателот на сите американски, односно НАСА програими (Меркури, Аполо и сл.), пријателот на Хитлер и Кенеди, човекот што “испрати амриканци на Месечината“…

Псалм 19:1

Псаломот вели: The heavens declare the glory of God; the skies proclaim the work of his hands.

Или, на нашки: Небесата ја објавуваат славата на Бога; Небото го навестува делото на Неговите раце.

 

И сеа, шу праиме?! Научников славата на Бога и делата на Божјите раце ги става на својот гроб. Ни ракета, ни млазен погон, ни ти-реков-ми-рече…

Околу потеклото од мајмунот и да не зборуваме.

UA-38420574-1