РАМНА ЗЕМЈА

РАМНА ЗЕМЈА

Бидејки во петок на 8-ми ќе оди филмот “Најголемата лага“ од Дејв Марфи, каде се третира дилемата дали е планетата рамна или топчеста, како најава сакам да го постирам видеото со прашња од Дејв до најекспонираниот ТВ лик што ги смета “рамнопланеташите“ за глупаци Нил Деграс Тајсон:

Точките се исклучително интересни. Мене најитересна ми е 11-тата.

UA-38420574-1