НОВИОТ ПОРТПАРОЛ НА ВЛАДАТА

НОВИОТ ПОРТПАРОЛ НА ВЛАДАТА

Најистурениот ТВ лик на директорот на Телма Саки Кировски (внук на кодош на Беломорските партизани), новинарката која како главно засилување ја донесе од Алфа телевизија, Јасмина “црвен телефон“ Аневска, не е веќе новинар на Телма.

Таа, по сериознта кавга со Саки Кировски дала отказ. За волја на вистината, информаторите на Дудинка  блиски до директорот Саки, тврдат дека тој ја набркал неа од телевизијата. Избракана таа или откачен Саки – се едно. “Црвениот телефон“ веќе не е во Телма.

Е, ама таа со помош на “Црвените фенери“ успеала предходно да се договори со Зоран Црпко Заев за да ја преземе портпаролската позиција во владата, на која во времето на ВМРО ДПМНЕ беа Мартин Мартиновски, а по него Александар Ѓорѓиев.

Сега, ќе ја видиме дилемата на Јасмина “Црвен фенер“, пардон телефон, дали неа ќе и го трескаат телефонот. И дали таа ќе нарачува прилози и ќе им пишува текстови на водителите и новинарите?!

 

UA-38420574-1