НАЈГЛЕДАНА ТВ ПРОГРАМА

НАЈГЛЕДАНА ТВ ПРОГРАМА

Се истурија со пари Андреја Јосифовски, Визе Заев, Филип Цаноски, непознати албански финасиери во Телма, 24Вести, Шења, ТВ21, Алсат… Се здробија од кадровски промени од шупље-у-празно како МТВ…

И пак ТАПА гледаност. Гледаност во рамките на статистичка грешка.

Еве од саботата рејтинзи, каде во гледаноста на Канал 5 скромно партиципира и мојата емисија со стартот на сезоната и интервјуто со Додик. Многу-на-малку е.

Оваква не-гледаност во било кој нормален бизнис на западот, на кој толку многу се повикуваат новинарите од овие ич-не-гледани телевизии, значи затварање на телевизијата. Ама тоа не се газди и телевизии паразарно, капиталистчко и западно ориентирани. Тие се фолираат дека се тоа. А всушност се чеда на “демократски централизам“, на непазарни принципи, на фрлање пари во бунар.

Пусти нека бројке говоре.

UA-38420574-1