КА ЦИ БЕ ГЕРИС?

КА ЦИ БЕ ГЕРИС?

Иако не стави кладба, Герис бараше да “платам“ со сирење што Заев, а не Димитриев, беше на вечера кај Могерини “Голи ножни прстиња“.

У наше маало, старо скопско, треба да се кладиш за да добиеш.

Но знам, Гериз не е од Скопје, иако има 6 стана во Скопје, па не знае што значи кладба. Но си велам, без разлика на таа дребулија, да му учинам да проба од сирењето кое покрај тоаа што е субвенционирано е и органско и правено по стар манастирски рецепт.

Ете докуменат дека вчера му е пратено, а денеска го добил. Цел пакет, 12 теглички.

Да заклучам, кога се работи за кладби ја не ни сум Кире Наумов, а ни Владе Милчин.

UA-38420574-1