КАДЕ Е БЕ СЕВЕРЕН ПОЛ?

КАДЕ Е БЕ СЕВЕРЕН ПОЛ?

Малку нумизматика и многу дилеми.

До 2002-ра Ватикан имал своја валута. Ватиканска лира.

На паричките од 100 лири што почнале да се коваат во времет на папата Павле (Пол, Павел…) IV на почетокот од 50-тите, е запишана иднината!!!

Авионот што ја запрашува планетата со кемитреилс. Плус, Северниот пол го нема, а Јужниот нешто многу чуден е.

Па така, Знаел ли Папата пред 70 години нешто што ние денеска се обидуваме да го дознаеме?!?!

UA-38420574-1