ИДНИНАТА

Извадок од интервју на македонски политичар од иднината:

Редакција: Каква ја гледате Македонија во следните 5 години?

Политичарот: Паааа, ако мислите на оваа држава што сега вака се вика а по 5 години ќе има друго име, иднината ќе е светла и весела. Тоа ќе е држава без одвратната лозова ракија, без глупиот ајвар, без пиперка ајварка, без јабучар домат… Оти кај се видело патлиџанот да е вкусен и да пушта софт? Пиперката да е месната? Ракијата да е лек?

UA-38420574-1