ДРВА ДА НЕ СЕ ПАЛАТ – ЈАХТИ ДА СЕ УЖИВААТ

ДРВА ДА НЕ СЕ ПАЛАТ – ЈАХТИ ДА СЕ УЖИВААТ

Влаидиците на своите духовни чеда им забранија палење традиционални коледарски огнови!!!

Пагански бил обичајот, демек.

Секако, ептен христијански, многу блиску до монаштво, ептен блиску до Бога и скроз по желба на верниците е обичајот владиците да плодоуживаат  со јахти, глисери, поршиња, калуѓерки…

#владикадасумживотдаживеам

 

 

 

 

UA-38420574-1