БЕРТА ЕВРЕЈКАТА – ЈУДЕН

БЕРТА ЕВРЕЈКАТА – ЈУДЕН

Во духот на добрососедство и според стратегијата на Заев  “дека во македонските учебници ќе биде променето се она што не е во новиот дух на соработка помеѓу двете држави“ ќе мора да се вклучи и мадам Берта Романо – Николиќ, претседателката на Еврејската заедница во Македонија.

Image result for цар борис и Хитлер

Бидејки, нели, бугарите од сега натаму нема да се “клетите фашисти“, тоа ќе значи дека сонародниците на Мадам Берта сами си се собирале во скопскиот Монопол, сами се качувале во сточни вагони и самоиницијативно си патувале за Треблинка.

Image result for евреи монопол скопје

За да ова стане нова историска вистина, Мадам Берта ќе треба да стане дел од новата историја и да ги одобри новите учебници.

Image result for евреи монопол скопје

Оти кога знае да е супер активна пишувајки писма и кодошејки кај претседателот Иванов, тогаш редно би било сега да не се крие. Ами да излезе со став за тоа кој ги пратил нејзините претци во крематориумите на Рахјстагот.

Бидејки Берта бега и не сака да гостува кај мене во емисија, нека повели и сама нека си ибере медиум и нека го објави својот став.

 

Image result for берта романо - николоќ

Па еве уште еднаш, Мадам Берта повелете да го чуеме Вашиот став за средбата Заев – Борисов, за “новиот дух на соработката“.

Без криење. Без молчење. Онака, надахнуто, како писмата и допсите пишувани протв мене.

Оти, историјата е клета работа. Потсетува кој е и што е. И времето е проклета работа. Ве потсетува Мадам Берта колку силни бевте против мене во дописите до државното раководство, во праќањето да разговараат со мене и да ме убедуваат Мартин Панчевски и евреинот Садикарио во Кала – а колку сте сега, заедно со Самуел, невидливи, неприсатни, небитни и уцвикани.

Related image

Има ли некој евреин од Македонија што ќе реагира?!

Или сите ги истреби нацистичката солдатеска на Цар Борис?

 

 

23.06.2017

 

 

 

UA-38420574-1