ЦРПКО ТЕПАЧОТ

ЦРПКО ТЕПАЧОТ

Моите проверени извори од Струмица од една страна, и моите инсајдери во близината на Зоран Црпко Заев на Бихачка од друга страна ми потврдија две работи:

1.Тој во последните неколку месеци редовно при средбите со својата сопруга, ја претепува жената. Како што тврдат моите извори од поранешната религија на Црпко, Зорица била, да цитирам, “машки испотепана“.
Имено, тој се сомневал во нејзината верност. Оти работата во Скопје го преокупирала, па жената сама можеби барала тужа прегратка. Но, и Зорица се соменавал во неврствто на сопругот до ниво да сакала да го напушти. Неколку пати и се обидела.
И, за да нема несакани последици по ПР-от на Црпко, имало редовен “машки“ ќотек.
За неверството и швалерајот на Црпко со сите вработени во општината од чистачка па нагоре, знаела цела Струмица.
За неверството на Зорица да биде документирано бил задолжен Виц‘то со неговата банда. Тие денонокно ја следеле.
(Напомена: Зоран и Вице Заеви потекнуваат од протестанска фамилија. Моите извори во Струмица ми се токму од таму.)

2. Од штабото на СДСМ во Скопје имам потврдена информација од луѓе блиски до канцеларијата на Црпко дека “лидерот“ имал се почести психички напади. При што се тресел, се потел, урлал, бил непресметлив. Бодигардите го смирувале со некои апчиња и шприц со некоја течност.
Изворите велат дека нападите зачестиле од летоска наваму. Дека, неговите најблиски си правеле вицови дека заради тие напади нема да заврши во Идризово ами во Бардовци. Демек ќе се “спасел“.

UA-38420574-1