ВЕЛИКА КАТИЦА БРИТАНИЈА

ВЕЛИКА КАТИЦА БРИТАНИЈА

Ете го финалиот доказ дека чадорот (амбрелата, бе!) под која се крие Црпко, а дестинација каде со помош на странски премиер Верушевски требаше да добие работна дозвола, е ВЕЛИКА БРИТАНИЈА.

Теоријата на конспирација дека се работело за Италија, е теорија за млаџарија.

Финалниот доказ дека Даунинг стрит стои зад прислушкувањето, Верушевски и Заев се наоѓа во ликот и делото на ВЕЛИКА КАТИЦА БРИТАНСКА!

Таа карикатура, како и целиот Пржински процес, која без волја на народот, без изгласана доверба од електоратот, надвор од сите закони противуставно троши 4 милиони евра годишно, минатата недела замина на вечера во Белград. Не приватно, не државно, ами шпиунски. Вечерата беше организирана од амбасадорот на Австралија, а присуствувале и неколку други амбасадори и дипломати. Како што убаво може да се научи доколку навистина сте завршиле средно и високо образование, Австралија е членка на Комонвелтот. Овој континент каде е извршен вториот најголем геноцид во историјата (првиот е во Америка против инидјанците) исчистувајки го континентот од Абориџини, бил населен со најголемиот британски шљам осуден на доживотна робија. Овој поранешен затвор, а сега држава, ја повика Катица Јанева во Белград (пази, не во Скопје!!!) да и ги испорача директивите од Велика Британија. Нели, сите тие се “Ин Хр Маџести Сикрит Сервис“, баш како и Џемс Бонд.

Како што Мирка Велиновска, во петочниот настап во Миленко Неделковски Шоу, јасно кажа, Чарлс Гарет му се јавил на Срџан Керим да врши притисок вo државава со образложение дека “кралицата била лута“!!! Оти нели, ако е напаѓан енглескиот чиновник Гарет, ја повредувата Елизабета?! Моронски, ама што друго човек да очекува од Чарлс и Срџан?

Па така, амбрела државата преку својата колонија “даун андер“ и нареди на Катица Великобританска да го ослободи “нивниот“ Верушевски. А Срџан Керим нареди да не се напаѓа Чарлс Гарет. Значи, синхронизирана акција.

Катица по враќањето од Белград изјави дека не е подготвена за случајот Пуч! Но, неколку десетина часа подоцна кажа дека Верушевски од истиот тој Пуч треба да биде пуштен од притвр?! Значи, само за тој дел од Пуч, сиротата, била подготвена.

Сега нормално, за очекување е, дека при првото рочиште, таа како застапник на обвинението, да каже дека овдека нема дело, не држи обвиенението и дека сите можат да си одат дома. Ај рест д Кејс!!!

Во меѓувреме ќе се бара Груевски да го исполни “својот дел од ветеното“. Тој е човек од збор, тоа странците, а и сите ние го знаеме. Но, никој друг овдека не е од збор. Срџан Керим кој лаже дека он ги смирил страните пред потпишување на договорот во Пржино, Џес Бејли, Чарлс Гарет, Аиво Орав, Зоран Црпко… Сите они а зинат – а лажат. А го држат Груевски за дадениот збор!

Катица ја изработи послушно првата задача дадена од Лондон.

Дома таа, наместо да објасни што бара во Белград, што ќе и се толку телохранители, каде ќе троши 4 милиони евра, таа бара да не била етикетирана, да не се коментирало за нејзините постапки…

Мајката, многу интелигентна оваа гевгеличанка?!?!?!

Ама така, според нејзините желби, нема да биде. Може да се заканува дека авионите ќе летале, може да ветува на амбасадори во Белград се и сешто, ама овдека живее народ. Народ кој е нејзин и на нејзините обвинители (соработници) комшија. Против народ не се оди. Против волјата на народот – ич.

Инаку, многу ќе боли. И лично и фамилијарно.

UA-38420574-1